Original EA Amendment

Status

Source Description and ecology

Likelihood of occurrence

Common Name Scientific Name

NCA 1 EPBC 2

(Morris, A.R., & G., 1981); (Officer, 1969); (Schodde & I.J., 1999); (Smith, 1984); (Storr, 1984c). Pectoral sandpipers ( Calidris melanotos ) typically inhabit shallow fresh water, often with grasses or other herbage. Associated with swamp margins, flooded agricultural land, tidal areas, saltmarshes. Regular but uncommon summer migrant. (Pizzey & Knight, The Field Guide to the Birds of Australia, 2012). Distribution appears to favour coast, with scattered inland records where suitable habitat is present. Black-eared Cuckoo ( Chalcites osculans ) are widespread across Australia. Inhabits drier woodlands, scrublands, mallee, mulga, saltmarsh, and riverside thickets (Pizzey & Knight, The Field Guide to the Birds of Australia, 2012). The Coxen’s Fig Parrot are found in rainforests, adjacent eucalypt woodlands and coastal scrubs, timber on watercourses and paperback woodlands. They range from highland and sparse remnant lowland rainforests on an edge of Great Divide from Rockhampton to Richmond (Pizzey & Knight, The Field Guide to the Birds of Australia, 2012) Red goshawks ( Erythrotriorchis radiatus ) are typically found in forests, open woodlands, agricultural land with large trees, partly forested coastal areas. Widespread but sparse distribution across coastal mainland Australia. (Pizzey & Knight, The Field Guide to the Birds of Australia, 2012).

Unlikely : No records within 50 km of Project area therefore species is unlikely to be present

SL

Ma, M

PMST

Calidris melanotos

Pectoral Sandpiper

Unlikely : ALA records with the closest record 27. 2 km north of the Project area. There are no records within 10 km of the Project area and therefore species is unlikely to be present. Unlikely : No records within 50 km of Project area therefore species is unlikely to be present Unlikely: There are ALA records 33 km north of the Project area. There are no records within 10 km of the Project area and therefore species is unlikely to be present. Unlikely: There is an ALA record 29.3 km north of the Project area, however no records within 10 km of Project area. There are no records within 10 km of the Project area and therefore

LC

Ma

PMST, ALA

Chalcites osculans as Chrysococcyx osculans

Black-eared Cuckoo

CE

CE

PMST

Cyclopsitta diophthalma coxeni

Coxen’s Fig- Parrot

E

E

PMST, ALA

Erythrotriochis radiatus

Red Goshawk

V

V

PMST

The grey falcon ( Falco hypoleucos ) exists in a variety of habitats, from inland plains and deserts to well-timbered watercourses. It is considered rare and probably exists in low densities throughout most of its range (Pizzey & Knight, The Field Guide to the Birds of Australia, 2012).

Falco hypoleucos

Grey Falcon

Wulguru Technical Services Pty Ltd – Heritage Minerals Upper Mundic Gully TSF – Fauna Survey Assessment Report 96

Powered by