Status
Source Description and ecology
Likelihood of occurrence
Common Name Scientific Name
NCA 1 EPBC 2
similar structures for roosting habitat (Menkhorst & Knight, A Field Guide to the Mammals of Australia, 2011).
area, with the closest records being 17.4 km from the Project area. Potential habitat is present in the Project area, where bat species are present. record 13.7 km east of the Project area. There are no records within 10 km of the Project area and therefore species is unlikely to be present Possible: Multiple ALA records with the closest Unlikely: Multiple ALA records with the closest record 18.5 km north of the Project area. There are no records within 10 km of the Project area and therefore species is unlikely to be present Possible: There is 1 WO record within 10 km of the Project area. Closest ALA record is 30 km north-east of the Project area Likely : Multiple ALA records within 50 km of Project area, with the closest recent record 14.2 km from the Project area. Potential dispersal habitat is present within the Project area
V
V
PMST, ALA
The Yellow-bellied glider (south-eastern) is found at altitudes ranging from sea level to 1400 m above sea level and has a widespread but patchy distribution from SE Queensland to far SE SA near the SA-Vic border (DAWE, Conservation Advice for Petaurus australis australis (yellowbellied glider (south-eastern)), 2022)
Petaurus australis australis
Yellow-bellied Glider (south- eastern)
V
V
PMST, ALA
The Grey-headed flying-fox occurs along the south-east coast of Australia, from Rockhampton in central Queensland through New South Wales to western Victoria. Only a small proportion of this range is used at any one time as the species selectively forages for where food is available. They look for food in most habitats that contain flowering and fruiting trees including closed forest, open forest, woodlands, and urban parks and gardens. The Greater glider (southern and central) ( Petauroides volans ) is an extremely large gliding marsupial of Eastern Australia, the Northern greater glider has recently been upgraded to full species status. It is a eucalypt specialist and usually inhabits wet sclerophyll forests on the western edges of the Wet Tropics, though an isolated population exists in the Blackbraes NP area. The combined populations of Koalas ( Phascolarctos cinereus ) in Queensland, New South Wales and the Australian Capital Territory are considered a single listed population. The distribution of the listed population is widespread, but discontinuous, ranging from the Cairns area of northeast QLD to the NSW-VIC border (DAWE, 2022). Within Queensland specifically, the species occurs in moist coastal forests, subhumid woodlands in southern and central QLD, and some watercourse-
Pteropus poliocephalus
Grey-headed Flying-fox
V
E
PMST, WO (1)
Petauroides volans
Greater glider (southern and central)
E
E
PMST, ALA
Phascolarctos cinereus (combined populations of Qld, NSW and the ACT)
Koala (combined populations of Queensland, New South Wales and the Australian Capital Territory)
Wulguru Technical Services Pty Ltd – Heritage Minerals Upper Mundic Gully TSF – Fauna Survey Assessment Report 102
Powered by FlippingBook